1000 dingen doen met kinderen + winactie

Ik geef regelmatig tips hier op de blog over leuke uitjes die je met je baby en/of kind kunt doen. Dit zijn eigenlijk altijd uitjes gebaseerd op mijn eigen ervaring. Vandaag wil ik een aantal leuke uitjes benoemen die ik zelf niet gemaakt of gedaan heb, maar die rechtstreeks uit het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland’ komen. Het boek is samengesteld door Jeroen van der Spek en bevat de leukste en origineelste attracties van ons land. Inspiratie dus voor het gehele gezin!

In het boek vind je per provincie een hoop leuke uitjes met doorgaans ook het adres en de website erbij. Ook vind je een aantal lijstjes door het boek heen zoals 10x indoorattracties en speeltuinen of 10x het lekkerste ijs. Het boek is ook erg geschikt om op zoek te gaan naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Zo heb ik bijvoorbeeld in Drenthe iets leuks gevonden voor de jonge meisjes; een heuse glamour fotoshoot compleet met boa’s, naaldhakken, hoeden en een laagje make-up. Of wat dacht je van echte detectivewerk op je kinderfeestje? In Utrecht kun je een echte detective kids feestje houden en ontdekken wie de professor heeft ontvoerd!

Het boek is op verschillende manieren te ‘lezen’. Zo kun je gewoon de provincie naar keuze opzoeken en daar doorheen bladeren. Maar achterin zit ook een register waarbij de activiteiten (wel per provincie) zijn opgedeeld in vijf categorieën. Zo kun je kiezen uit: eten, drinken & overnachten, musea & bijzondere gebouwen, pretparken, speel- & dierentuinen, natuur, speur & doe-activiteiten of sport, spel & avontuur. Wat ik zelf wel mis is dat je nergens een leeftijdsindicatie terug ziet. Dit had gekund met een simpel symbool bijvoorbeeld. Je kunt dus niet ‘scannen’ op uitjes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld peuters specifiek of de oudere kinderen. Ook viel me op dat er ook hele bekende dierentuinen in staan, zoals Safaripark Beekse Bergen, dat versta ik zelf niet onder ‘origineel’. Maar gelukkig is 99% van de uitjes die je erin terug vindt wel uniek en origineel dus genoeg nieuws te ontdekken!

Al met al ben ik erg blij met het boek, want er zijn genoeg dingen die ik nu extra op mijn ‘must do’ lijstje heb staan!

Winactie

Omdat ik al die leuke nieuwe originele uitjes niet alleen voor mezelf wil houden maak ik ook graag één van jullie blij met het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland! Hoe je daar kans op maakt lees je hieronder.

Laat een reactie achter onder deze blog. Het bericht op Facebook liken en/of delen zou ik zeer op prijs stellen!

Houd vandaag ook mijn Instagram in de gaten voor een extra winkans 🙂

22 reacties op “1000 dingen doen met kinderen + winactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *