1000 dingen doen met kinderen + winactie

Ik geef regelmatig tips hier op de blog over leuke uitjes die je met je baby en/of kind kunt doen. Dit zijn eigenlijk altijd uitjes gebaseerd op mijn eigen ervaring. Vandaag wil ik een aantal leuke uitjes benoemen die ik zelf niet gemaakt of gedaan heb, maar die rechtstreeks uit het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland’ komen. Het boek is samengesteld door Jeroen van der Spek en bevat de leukste en origineelste attracties van ons land. Inspiratie dus voor het gehele gezin!

In het boek vind je per provincie een hoop leuke uitjes met doorgaans ook het adres en de website erbij. Ook vind je een aantal lijstjes door het boek heen zoals 10x indoorattracties en speeltuinen of 10x het lekkerste ijs. Het boek is ook erg geschikt om op zoek te gaan naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Zo heb ik bijvoorbeeld in Drenthe iets leuks gevonden voor de jonge meisjes; een heuse glamour fotoshoot compleet met boa’s, naaldhakken, hoeden en een laagje make-up. Of wat dacht je van echte detectivewerk op je kinderfeestje? In Utrecht kun je een echte detective kids feestje houden en ontdekken wie de professor heeft ontvoerd!

Het boek is op verschillende manieren te ‘lezen’. Zo kun je gewoon de provincie naar keuze opzoeken en daar doorheen bladeren. Maar achterin zit ook een register waarbij de activiteiten (wel per provincie) zijn opgedeeld in vijf categorieën. Zo kun je kiezen uit: eten, drinken & overnachten, musea & bijzondere gebouwen, pretparken, speel- & dierentuinen, natuur, speur & doe-activiteiten of sport, spel & avontuur. Wat ik zelf wel mis is dat je nergens een leeftijdsindicatie terug ziet. Dit had gekund met een simpel symbool bijvoorbeeld. Je kunt dus niet ‘scannen’ op uitjes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld peuters specifiek of de oudere kinderen. Ook viel me op dat er ook hele bekende dierentuinen in staan, zoals Safaripark Beekse Bergen, dat versta ik zelf niet onder ‘origineel’. Maar gelukkig is 99% van de uitjes die je erin terug vindt wel uniek en origineel dus genoeg nieuws te ontdekken!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Al met al ben ik erg blij met het boek, want er zijn genoeg dingen die ik nu extra op mijn ‘must do’ lijstje heb staan!

Winactie

Omdat ik al die leuke nieuwe originele uitjes niet alleen voor mezelf wil houden maak ik ook graag één van jullie blij met het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland! Hoe je daar kans op maakt lees je hieronder.

Laat een reactie achter onder deze blog. Het bericht op Facebook liken en/of delen zou ik zeer op prijs stellen!

Houd vandaag ook mijn Instagram in de gaten voor een extra winkans 🙂

22 reacties op “1000 dingen doen met kinderen + winactie

 • wat een leuke actie, ik ben een “oppasoma”, dus dit boek is heel erg welkom

 • Joyce Snelders zegt:

  Als mama van een dreumes, kan ik het boek goed gebruiken. Ik weet ook zeker dat we er nog jaren plezier van hebben, voordat we alles gehad hebben en mijn dochter te oud wordt voor uitstapjes met papa en mama

 • Ik doe graag mee met deze winactie. Lijkt mij erg leuk wat meer ‘andere uitjes’ te doen met mijn peuter. Fingers crossed!!

 • Ik doe graag mee! Om inspiratie op te doen voor mijn werk. Lijkt me echt tof om telkens met de kinderen nieuwe uitjes te ontdekken en uitkiezen.

 • Gerlinde zegt:

  Dat lijkt me handig om in huis te hebben. Geregeld is het zoeken en nadenken over een leuk uitje met mijn 3 jongens. Dit zal het een stuk makkelijker maken

 • Lijkt me een super leuk boek. Ben nu zwanger van de eerste en dit helpt ons naar vele leuke uitje met onze kleine druif!

 • Doe super, super, super graag mee. En dan nu wel op tijd…..hahah.
  Voor mijn dochtertjes en gastkindjes bedenk ik graag activiteiten en uitjes. Zoals naar Monkey Town, wandelen in het bos, picknicken, ontbijten bij de HEMA noem maar op. Maar ik kan natuurlijk niet alles bedenken en laat mij graag inspireren door het 1000 dingen boek. Kom maar op met die te gekke tips! Ben benieuwd wat er in staat vooral de speur- en doe activiteiten!

 • Oh ja, dit boek wil ik heel graag winnen! Ik ben altijd iemand geweest die er veel op uit gaat. Maar sinds ik moeder ben, stel ik ook andere eisen aan mijn dagjes uit. En het is een hele nieuwe wereld, die dagjes uit met kinderen. Vooral met een dreumes. Dus ik zou heel graag een boek met dit soort tips winnen. Super praktisch en handig!

Reageren is niet mogelijk.