1000 dingen doen met kinderen + winactie

IMG_2332

Ik geef regelmatig tips hier op de blog over leuke uitjes die je met je baby en/of kind kunt doen. Dit zijn eigenlijk altijd uitjes gebaseerd op mijn eigen ervaring. Vandaag wil ik een aantal leuke uitjes benoemen die ik zelf niet gemaakt of gedaan heb, maar die rechtstreeks uit het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland’ komen. Het boek is samengesteld door Jeroen van der Spek en bevat de leukste en origineelste attracties van ons land. Inspiratie dus voor het gehele gezin!

In het boek vind je per provincie een hoop leuke uitjes met doorgaans ook het adres en de website erbij. Ook vind je een aantal lijstjes door het boek heen zoals 10x indoorattracties en speeltuinen of 10x het lekkerste ijs. Het boek is ook erg geschikt om op zoek te gaan naar een leuke activiteit voor een kinderfeestje. Zo heb ik bijvoorbeeld in Drenthe iets leuks gevonden voor de jonge meisjes; een heuse glamour fotoshoot compleet met boa’s, naaldhakken, hoeden en een laagje make-up. Of wat dacht je van echte detectivewerk op je kinderfeestje? In Utrecht kun je een echte detective kids feestje houden en ontdekken wie de professor heeft ontvoerd!

Het boek is op verschillende manieren te ‘lezen’. Zo kun je gewoon de provincie naar keuze opzoeken en daar doorheen bladeren. Maar achterin zit ook een register waarbij de activiteiten (wel per provincie) zijn opgedeeld in vijf categorieën. Zo kun je kiezen uit: eten, drinken & overnachten, musea & bijzondere gebouwen, pretparken, speel- & dierentuinen, natuur, speur & doe-activiteiten of sport, spel & avontuur. Wat ik zelf wel mis is dat je nergens een leeftijdsindicatie terug ziet. Dit had gekund met een simpel symbool bijvoorbeeld. Je kunt dus niet ‘scannen’ op uitjes die geschikt zijn voor bijvoorbeeld peuters specifiek of de oudere kinderen. Ook viel me op dat er ook hele bekende dierentuinen in staan, zoals Safaripark Beekse Bergen, dat versta ik zelf niet onder ‘origineel’. Maar gelukkig is 99% van de uitjes die je erin terug vindt wel uniek en origineel dus genoeg nieuws te ontdekken!

Al met al ben ik erg blij met het boek, want er zijn genoeg dingen die ik nu extra op mijn ‘must do’ lijstje heb staan!

Winactie

Omdat ik al die leuke nieuwe originele uitjes niet alleen voor mezelf wil houden maak ik ook graag één van jullie blij met het boek ‘1000 dingen doen met kinderen in Nederland! Hoe je daar kans op maakt lees je hieronder.

Laat een reactie achter onder deze blog. Het bericht op Facebook liken en/of delen zou ik zeer op prijs stellen!

Houd vandaag ook mijn Instagram in de gaten voor een extra winkans 🙂

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

22 reacties

 1. Channa op 9 mei 2016 om 06:12

  Leuk! Klinkt als een heel handig boek!

 2. simpel, met een snufje liefde op 9 mei 2016 om 06:18

  Leuk boek!

 3. Bep H op 9 mei 2016 om 08:20

  wat een leuke actie, ik ben een “oppasoma”, dus dit boek is heel erg welkom

 4. Joyce Snelders op 9 mei 2016 om 08:26

  Als mama van een dreumes, kan ik het boek goed gebruiken. Ik weet ook zeker dat we er nog jaren plezier van hebben, voordat we alles gehad hebben en mijn dochter te oud wordt voor uitstapjes met papa en mama

 5. MARIJKE op 9 mei 2016 om 08:40

  Ik doe graag mee met deze winactie. Lijkt mij erg leuk wat meer ‘andere uitjes’ te doen met mijn peuter. Fingers crossed!!

 6. Anna York op 9 mei 2016 om 08:42

  Ooooh wat super leuk..! ☺️☺️

 7. Maike op 9 mei 2016 om 09:31

  Wat een leuk boek, altijd handig om wat goede ideeën op te doen!

 8. MetMirjam op 9 mei 2016 om 09:50

  Leuk boek! Zo heb je toch steeds een inspiratiebron bij de hand 🙂

 9. Leonie van Mil op 9 mei 2016 om 10:41

  Wat een super leuk boekje voor inspiratie, lijkt mij dat. Ik doen graag mee! 🙂

 10. Janske op 9 mei 2016 om 13:18

  Oh, wat een handig boek! Die is erg welkom hier 🙂 Ik doe graag mee!

 11. Tamara op 9 mei 2016 om 13:39

  Wij doen graag mee. Tips en nieuwe uitjes ontdekken zijn altijd goed.

 12. Marjo op 9 mei 2016 om 19:40

  Wat een leuk boek, heel veel tips voor ons gezin met drie kinderen!

 13. Sas op 9 mei 2016 om 20:33

  Ik doe graag mee! Om inspiratie op te doen voor mijn werk. Lijkt me echt tof om telkens met de kinderen nieuwe uitjes te ontdekken en uitkiezen.

 14. Gerlinde op 9 mei 2016 om 20:40

  Dat lijkt me handig om in huis te hebben. Geregeld is het zoeken en nadenken over een leuk uitje met mijn 3 jongens. Dit zal het een stuk makkelijker maken

 15. Alicia Hofman-Voshol op 9 mei 2016 om 20:42

  Leuk! ben benieuwd!

 16. carin op 10 mei 2016 om 13:32

  Lijkt me een super leuk boek. Ben nu zwanger van de eerste en dit helpt ons naar vele leuke uitje met onze kleine druif!

 17. Fleur op 11 mei 2016 om 02:16

  Leuk! Altijd gek op uitjes in eigen land

 18. Margot op 11 mei 2016 om 08:13

  Wat een leuk boek! Ik doe mee 🙂

 19. Alyt op 11 mei 2016 om 10:05

  Doe super, super, super graag mee. En dan nu wel op tijd…..hahah.
  Voor mijn dochtertjes en gastkindjes bedenk ik graag activiteiten en uitjes. Zoals naar Monkey Town, wandelen in het bos, picknicken, ontbijten bij de HEMA noem maar op. Maar ik kan natuurlijk niet alles bedenken en laat mij graag inspireren door het 1000 dingen boek. Kom maar op met die te gekke tips! Ben benieuwd wat er in staat vooral de speur- en doe activiteiten!

 20. Romy op 11 mei 2016 om 10:51

  Dat zou leuke inspiratie zijn voor uitjes met mijn nichtjes. Ik maak graag kans!

 21. Iris op 12 mei 2016 om 11:35

  Wat een handig boek zeg, ik waag graag een kansje

 22. Sheila op 14 mei 2016 om 19:24

  Oh ja, dit boek wil ik heel graag winnen! Ik ben altijd iemand geweest die er veel op uit gaat. Maar sinds ik moeder ben, stel ik ook andere eisen aan mijn dagjes uit. En het is een hele nieuwe wereld, die dagjes uit met kinderen. Vooral met een dreumes. Dus ik zou heel graag een boek met dit soort tips winnen. Super praktisch en handig!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje