Fotografie tips: 10x creatief met foto’s

Vandaag de derde editie van mijn fotografie tips. Ik gaf al tips voor mooie foto’s te maken met je mobiel en hoe je een selfie moet maken. Vandaag geef ik een aantal leuke tips wat je kunt doen met je foto’s. Want allemaal leuk en wel al die foto’s op je camera, mobiel en computer. Maar als je er niets mee doet heb je er weinig aan!

Wat al jarenlang met foto’s gedaan wordt is afdrukken en in een fotoalbum plakken. Tegenwoordig gebeurd dat niet veel meer want het kan ook allemaal digitaal en zo’n album is vaak sneller gemaakt dan het zelf plakken ervan.

Toch kun je veel meer met foto’s! Vandaag laat ik jullie zien hoe je 10x creatief met foto’s kunt zijn.. En dan heb ik nog lang niet alles behandeld!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Je kunt met foto’s allerlei figuren op de muur maken. Ik vind zelf de vierkante foto’s van Instagram erg mooi en handig om te gebruiken maar het kan in principe met elk formaat. Je kunt een hart maken zoals hierboven maar wordt er binnenkort iemand 50? Maak dan een 5 en 0 met foto’s van vroeger! Hartstikke leuk!

Sinterklaas is nog in het land, maar toch kun je al denken aan de kersttijd. Door foto’s in je boom te hangen in plaats van kerstballen heb je toch maar mooi een boom die niemand anders heeft!

Heb je nog een oude lijst liggen waar je niets mee doet? (Ja ik!!) dan kun je heel simpel wat touwtjes spannen en met wasknijpers leuke foto’s eraan hangen. Het fijne hieraan is dat je ze ook heel makkelijk kunt wisselen!

Iets wat ik altijd al heb gewild maar nog steeds moet bewerkstelligen bij ons in huis is om langs de trap allerlei verschllende lijsten te hangen met portretten, tekeningen, gedichten, enzovoort. Ik vind dit zo mooi staan!

10x creatief met foto's fotografieHelaas geen goede foto. Ik vergeet tegenwoordig altijd foto’s te maken en doe het dan met verkeerd licht. Mijn welgemeende excuses! Op bovenstaande foto zie je een stukje van mijn Project Life album. Ik ben hieraan begonnen net nadat Fay uit het ziekenhuis kwam maar ben ook al snel gestopt. Wel wil ik er snel weer mee aan de slag gaan.

10x creatief met foto's fotografieEr worden tegenwoordig ook vaak foto’s afgedrukt op een canvas, maar heb je er wel eens aan gedacht om een collage op canvas af te drukken? Net weer wat anders..!

10x creatief met foto's fotografieZoals ik het artikel “je instagram foto’s afdrukken” al zei kun je ook foto’s heel leuk (en makkelijk) op een klosje plaatsen. Die zet je overal waar je wilt en ben je het beu dan zet je hem heel makkelijk ergens anders neer. Ook de klosjes zijn makkelijk te wisselen en de kleurtjes ook.

10x creatief met foto's fotografieWat je tegenwoordig ook vaker ziet is dat (web) winkels de foto’s gebruiken in hun etalage. Het ziet er super mooi en hip uit en zorgt ervoor dat mensen zich eerder aangetrokken voelen. Zulke foto’s lijken minder gemaakt en meer “eigen”.

10x creatief met foto's fotografie cake smash

Foto’s kunnen ook gebruikt worden als uitnodiging of als kaart. Dit maakt het allemaal een stuk persoonlijker dan de kaarten die je anders via het internet besteld. De kans is dan ook nihil dat een ander precies dezelfde heeft!

10x creatief met foto's fotografie newbornDan de laatste tip: maak een hoesje met foto voor je mobiel! Zo heb ik een hoesje waar een newborn foto van ons dochtertje op staat..

Wat doe jij met de foto’s die je maakt?

9 reacties op “Fotografie tips: 10x creatief met foto’s

 • Aah die laatste foto!:)
  Ik laat de meeste foto’s keurig op een externe harde schijf staan haha. Heel soms druk ik er een paar af voor in een lijstje en héél soms maak ik een scrapbookpagina maar dat is alweer lang geleden zeg:)
  Leuk artikel!

 • Die fotocollage in hart-vorm is gaaf zeg!
  Zelf bewaar ik de meeste foto’s op een externe harde schijf. Verder plaats ik natuurlijk veel foto’s op m’n blog, maak ik foto-albums van bijzondere gebeurtenissen en druk ik soms ook foto’s af op canvas 🙂

 • Mijn foto’s staan keurig op de externe harde schijf. Waardeloos dus. Ik vind die van het lijstje met touwtjes wel heel leuk om te maken. Nu nog opzoek naar een oude lijst waar ik dit mee kan doen 🙂

 • Bij mij staan ze ook alleen maar op mijn computer. Ik gebruik wel veel foto’s voor mijn blog enzo. Vind het vooral ook wel leuk om een collage met foto’s te maken. Leuke ideetjes! Dat hart is mooi!

 • Diana Carlton zegt:

  Wat een leuke ideeën! Ik ben ook ooit begonnen met zo’n schilderij met spandraad ertussen, maar ik moet je eerlijk bekennen dat ik het nooit heb afgemaakt. Daarentegen heb ik wel een soort van schoolbord waar ik instagram foto’s op heb geplakt.

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Houd mijn blog maar in de gaten dan.. Binnenkort weer een leuke actie qua afdrukken van insta foto’s!

Reageren is niet mogelijk.