10 goede redenen waarom vitamines kopen loont

In ons drukke leven kan het soms best een uitdaging zijn om voldoende vitamines uit voeding te halen. Toch zijn ze onmisbaar, aangezien ons lichaam een bepaalde hoeveelheid dagelijkse mineralen en vitamines nodig heeft om goed te kunnen functioneren. In dit artikel delen we daarom waarom een goede (multi) vitamine kopen loont.

Waarom vitamines?

Ieder mens heeft een aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van alle essentiële vitamines. Het lichaam heeft bijvoorbeeld vitamine K nodig om het bloed te laten stollen en vitamine D om calcium op te nemen. Sommige voedingsstoffen kunnen ook helpen om lichaamsfuncties te ondersteunen, zoals de integriteit van de huid en het collageen.

Vitaminen vervangen geen gezond dieet

Eerst een disclaimer: want één ding dat je altijd in gedachten moet houden wanneer je vitamines kopen wilt, is dat supplementen geen vervanging zijn voor een gezond dieet; ook niet voor antibiotica en andere medicijnen natuurlijk. Vitamines zijn slechts een aanvulling zijn op het voedsel dat je eet. Maar toch zijn er genoeg redenen om ze te kopen, waarvan we hieronder er tien op een rij hebben gezet.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: de gezondste vitamines

1. Vitamines bevorderen gezond ouder worden

Hoe graag je ook eeuwig jong wilt blijven, niemand is gevrijwaard van veroudering. En, hoe ouder je wordt, hoe meer je voor je lichamelijke gezondheid moet zorgen. Helaas wordt het, naarmate je ouder wordt, moeilijker voor het lichaam om de broodnodige voedingsstoffen op te nemen, en bepaalde medicijnen kunnen voedingsstoffen verder afvoeren.

Een effectieve en eenvoudige manier om voor je gezondheid te zorgen is door vitamines in te nemen. Als je ouder wordt en tekorten begint te krijgen, zijn er verschillende vitamines die kunnen helpen je voedingsstoffenniveaus te resetten.

2. Vitamines kunnen angst en stress verminderen

De mineralen en vitaminen in je dagelijkse multivitaminen kunnen het niveau van angst en stress aanzienlijk verminderen. Om voedsel om te zetten in energie maakt het lichaam gebruik van B-vitaminen. Zulke vitamines zijn ook gunstig om je zenuwstelsel goed te laten functioneren. Goede (multi) vitaminen kopen loont dus om de voorraad van je lichaam van dergelijke vitamines aanvullen.

3. Vitamines verbeteren je cardiovasculaire gezondheid

Specifieke vitamines, zoals magnesium, C0Q10 en B-vitamines, dragen allemaal bij aan een gezond hart- en vaatstelsel. Dus, als je een van degenen bent die zich zorgen maakt over de cardiovasculaire gezondheid in het algemeen, kan het nemen van vitamines helpen om je hart gezond te houden. Zorg er alleen voor dat je het combineert met het eten van hart-gezond voedsel.

4. Vitaminen dekken je voedingsbasis

Iedereen doet zijn best om gezond te eten, maar andere voedingsstoffen kunnen moeilijk te halen zijn uit voedsel alleen. Zodra je regelmatig vitamines neemt, kun je er zeker van zijn dat je voldoet aan de regelmatige dagelijkse behoefte aan alle essentiële mineralen en vitamines.

5. Vitamines ondersteunen je immuunsysteem

Met het huidige klimaat is je immuunsysteem belangrijker dan ooit, dus het is alleen maar logisch dat je het zoveel mogelijk probeert te koesteren. Als je denkt aan de gangbare vitamines die in verband worden gebracht met het versterken van je immuunsysteem, dan is dat vitamine C, dat bekend staat als een sterke antioxidant. Bovendien kun je ook vitamine E en D nemen om je immuniteit te versterken.

6. Vitaminesupplementen houden je lichaam in goede conditie

Een van de beste voordelen van het regelmatig innemen van vitamines is dat het het lichaam in goede conditie houdt. In principe werken vitamines hard om het lichaam goed te laten functioneren en helpen ze de essentiële processen aan te sturen die dagelijks nodig zijn.

Elke voedingsstof die je uit vitamines haalt is op een missie om voordelen te bieden die je helpen je wellnessdoelen in een mum van tijd te bereiken.

7. Vitaminen verbeteren je gezichtsvermogen

Van het innemen van bepaalde vitamines is bekend dat ze de gezondheid van je ogen ondersteunen. Vitamine E, C, A en selenium zijn gunstig voor het verbeteren van het gezichtsvermogen. Ook een combinatie van zeaxanthine, luteïne en vitaminen kan het risico van maculadegeneratie verminderen.

De tijd die wordt besteed aan het kijken naar de schermen zoals die va tv’s, computers, iPads en mobieltjes is in de loop der jaren enorm toegenomen, en dat is een van de belangrijkste redenen waarom de meeste mensen slecht zien. Als je bijvoorbeeld 8 uur per dag achter je computer werkt, zullen je ogen daar hoogstwaarschijnlijk onder lijden.

Een goede manier om gezichtsdegeneratie te verslaan is het nemen van voorzorgsmaatregelen en het regelmatig gebruiken van vitamines. Het eten van voedingsmiddelen die het beste zijn voor je gezichtsvermogen of ooggezondheid is ook een goed idee, vooral als je niet gewend bent om regelmatig vitamines in te nemen of de neiging hebt er soms een te vergeten.

8. Vitamines houden je botten sterk

Je weet waarschijnlijk wel dat calcium van vitaal belang is voor gezonde botten. Maar wist je dat vitamine D nodig is om calcium zijn werk te laten doen?

De huid maakt ook vitamine D aan na directe blootstelling aan zonlicht, maar het gebruik van zonnebrandcrème, slechte opname door de huid en zwak winterzonlicht kunnen de productie van deze belangrijke voedingsstof tegenwerken. Zelfs als er vitamine D aan melk wordt toegevoegd, drinken de meeste mensen niet regelmatig zuivelproducten.

9. Vitaminesupplementen helpen de hersenfunctie

Een ander voordeel van het nemen van vitaminesupplementen is dat ze kunnen helpen de hersenfunctie te verbeteren. Het kan ook een betere geestelijke gezondheid bevorderen, omdat andere aandoeningen zoals depressie en angst het gevolg kunnen zijn van tekorten aan voedingsstoffen.

Het kan dus geen kwaad om vitamines te kopen die zulke tekorten kunnen verhelpen. Zorg er wel voor dat je alleen vitamines van goede kwaliteit neemt. Als je niet weet welke vitamines je moet nemen of welke het beste voor je zijn, vraag dan je arts om aanbevelingen.

10. Vitaminen voor gezonder huid en haar

Een van de voordelen van het innemen van vitamines is dat het gezonder haar en huid bevordert. Als je worstelt met je huid, of het nu gaat om eczeem, droge huid of acne, dan zijn er bepaalde vitamines, meestal vitamine E, A en C, die dergelijke problemen helpen verminderen.

Als je te maken hebt met gespleten haarpunten of dunner wordend haar, dan zijn vitamine B3 en C de beste keuzes om voller haar te krijgen.

Koop jij ook vitamines?

Het kopen en slikken van vitamines kan goede dingen voor je gezondheid en je algehele welzijn doen. Supplementen kunnen de voedingsstoffen die je uit je voeding haalt aanvullen en je een stapje dichter bij je gezondheidsdoelen brengen. Je kunt echter alleen die hierboven genoemde voordelen oogsten als je eraan denkt je vitamines regelmatig in te nemen en ze ook te combineren met een gezonde, evenwichtige voeding.