10 redenen waarom ik van bloggen houd

Op mijn achttiende ben ik begonnen met bloggen en dat betekent dat ik inmiddels (in 2018) alweer meer dan vijftien jaar blog. Het is voor mij tegenwoordig veel meer dan een hobby, maar ik ben ermee begonnen uit liefde voor schrijven. Na een avondje met een aantal blogvriendinnen schreef ik dit artikel. Want waarom houd ik zo van bloggen? Ik geef je tien redenen!

Waarom ik van bloggen houd

Er zijn nog wel veel meer redenen te noemen waarom bloggen zo belangrijk voor me is. Maar ik heb er er bij tien gehouden. Ik ben benieuwd of de bloggers onder jullie dit herkennen.

Ik kan mijn ei kwijt

Bloggen is een enorme uitlaatklep voor me. Zo is deze blog ook begonnen. Ik moest al mijn verdriet en alles wat er gebeurde rondom het hersenvirus van Fay kwijt. Ik schreef de dingen op in een word document omdat ik het niet wilde vergeten en dingen een plekje wilde geven. Ik wilde dat wat er gebeurde zin geven. Uiteindelijk koos ik ervoor om het toch te delen met anderen omdat ik een stukje herkenning en steun zocht. Tegenwoordig ben ik degene waar anderen heen komen om herkenning en steun te vinden. En dat is gewoon ontzettend gaaf.

Talent wordt passie

Schrijven is altijd al iets geweest waar ik goed in ben. Op de basisschool kreeg ik er al complimenten over, mijn Nederlands leerkracht op de middelbare wilde mijn gedichten altijd voorlezen en ook nu krijg ik nog steeds complimenten erover. Ik ben niet de beste speller en ook geen kei in grammatica. Maar ik heb wel talent voor schrijven. En dat talent is nu ook mijn passie geworden. Iets waar ik elke dag vol voor ga.

Lees ook: Postpartum depressie en bloggen

♡ Huispakkie an, schrijven maar

Ik kan mijn passie uitvoeren zonder dat ik me druk hoef te maken over mijn verschijning. Ik kan gewoon heerlijk in mijn huispak op bed gaan zitten, haar in een knot, warme sloffen aan en typen maar. Of als ik zin heb, trek ik mijn mooiste jurk aan, doe ik mijn haar en make-up en ga ik zo achter de computer zitten. Oftewel, ik hoef met niemand rekening te houden. Alleen met wat ik zelf wil op dat moment. En het mooie is, je kunt echt overal schrijven.

♡ Leerproces

Wanneer je blogt leer je zo onwijs veel. Niet alleen over jezelf en jouw voorkeuren, maar ook over dingen waar je van te voren nooit over nagedacht had. Zoals html, seo, social media invloeden, je schrijfstijl, hoe je het beste foto’s kunt maken en nog zoveel meer. En het mooiste is, je blijft jezelf ontwikkelen. Zo doe ik regelmatig een cursus of volg ik een workshop om nog beter te worden in het schrijven en alles eromheen.

♡ Omgaan met kritiek

Het blogwereldje is ontzettend mooi, maar heeft uiteraard ook zo zijn minpunten. Zo kun je ook kritiek krijgen. Op de inhoud van je blogs, maar ook over hele kleine dingen zoals een foto die je plaatst, een reactie die je ergens achterlaat of omdat je bijvoorbeeld een keer je blog niet om 6uur plaatst, maar om 7uur. Kritiek hoort erbij en je leert er mee omgaan. Dit betekent niet dat het mij niet raakt, integendeel. Maar het hoort erbij en daar leer je vanzelf een beetje mee omgaan.

♡ Creativiteit ontwikkelen

Ik dacht altijd dat ik totaal niet creatief was. Maar creativiteit is meer dan alleen goed zijn in knutselen. Klinkt erg stom, maar omdat ik twee linkerhanden heb dacht ik altijd dat ik geen greintje creativiteit bezat. Nou met deze blog heb ik het tegendeel bewezen. En ik leer steeds meer over mezelf en hoe creatief ik eigenlijk ben.

♡ Ik mis niks

Ondanks dat mijn blog nu ook onderdeel van mijn bedrijf is, blijft het mijn hobby. Maar omdat ik dus eigen baas ben kan ik zelf bepalen wanneer en waar ik werk. Dus zodra mijn kind op school is en mijn baby slaapt dan werk ik. Of wanneer ze bijvoorbeeld bij oma zijn of bij de gastouder.  Ook leg ik door het bloggen erg veel vast over mijn leven met mijn gezin. Onbewust creëer ik dus een soort dagboek die ik altijd terug kan lezen. Daardoor mis ik later dus ook niks meer, al zou ik het vergeten zijn.

♡ Inspiratie

Bloggen inspireert me. En ik haal overal de inspiratie vandaan. Doordat ik een lifestyle mamablogger ben haal ik de inspiratie uit mijn leven. Waardoor ik ook bewuster leef en meer geniet. Ik neem alles veel intenser op en zie overal iets moois in. Dat is toch prachtig?

♡ Mijn blog lezers

Ik wil niet slijmen en elke blogger zegt het: maar ik ben zo blij met mijn blog lezers. Of je hier nu voor de eerste keer komt, elke week of misschien zelfs elke dag. Ik ben enorm blij met je. Wanneer ik zie dat mensen mijn blog lezen doet me dat enorm goed. Dat betekent dat ik mensen bereik. En nu kan het een artikel zijn over een bepaald recept of juist over mijn ervaring met postnatale depressie. Dat maakt niet uit, beide is waardevol als een ander er iets aan heeft.

waarom ik van bloggen houd

♡ Blog vriendinnen

Als laatste wil ik de blog vriendinnen noemen. Want dat is misschien nog wel het mooiste wat bloggen me gebracht heeft. Ik heb zulke lieve mensen ontmoet door het bloggen. En dan doel ik niet alleen de mensen die ik ook ‘offline’ heb ontmoet, maar ook de bloggers die ik dagelijks online ontmoet door hun mooie artikelen. Het bloggerswereldje kan zo ontzettend mooi zijn en de mensen die erin zitten ook.

Waarom houd jij van bloggen?

13 reacties op “10 redenen waarom ik van bloggen houd

 • Ik herken veel in je artikell. Vooral het leren en lekker aan de slag kunnen waar, hoe en wanneer het uitkomt. Ideaal. Ook zo leuk dat jullie met elkaar afgesproken hebben zaterdag! Super. Ga zo door

 • Wat leuk om te lezen ! Ik ben nu bijna 2 weekjes als blogster actief haha heb altijd veel in mijn hoofd waarover ik wil schrijven / mijn ervaringen wil delen. Dingen zoals ik ze beleef / meemaak. Toch de stap genomen om te gaan bloggen, de ene dag denk ik .. he mensen reageren en het lijkt ze te interesseren, de andere dag heb ik 0,0 reactie. Dat is voor mij, op dit moment nog wel even twijfelachtig, wat moet ik met die gevoelens? Haha, lastig maar ik ben net begonnen en heb al een goed bereik. Daar ben ik blij mee en ben blij dat ik mijn dingetjes kan delen en kan vertellen. Elke dag heb ik weer nieuwe inspiratie haha ik weet soms niet wanneer ik de dingen in moet plannen. Wilde 3x per week iets online zetten, inmiddels zit ik al op 5x. En nog blijft het komen, ik hoop dat dit zo blijft 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Leuk dat je bent begonnen! Maar als je net 2 weken bezig bent dan moet je niet al meteen twijfelen. Bedenk waarom je begonnen bent! Zelf ben ik dus begonnen puur om mijn ei kwijt te kunnen en dat mensen het dan ook nog lezen was een extraatje. Zo denk ik nog steeds…

 • Bloggen heeft mij enorm veel gebracht. Ik heb zelfs ooit een baan aan mijn blog overgehouden. Ik heb er zo veel van geleerd en inmiddels is het ook echt bijna mijn fulltime werk. Ik ben heel dankbaar dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken.

 • Mooie punten meid! En helemaar waar. Ik vind het een warm wereldje met lieve en leuke mensen en een heel leerzaam proces. Het heeft mij veel schrijfvaardigheid gebracht en ik ben mij veel meer bewust van wie ik ben. Lekker doorgaan!

 • Ik houd van bloggen omdat ik er mijn ei in kwijt kan ook, en omdat ik zo van schrijven houd! En allemaal leuke nieuwe mensen ontmoet! Het is gewoon superleuk!!

 • Wat leuk om te lezen. Ik was vandaag helemaal gelukkig door een echte ‘fanmail’ in mijn mailbox. Iemand die ik geinspireerd heb om ook te gaan bloggen. Echt een wow-gevoel, want mijn eigen blog is helemaal nog niet zo groot.

 • Cool! Ik vind het vooral gaaf dat ik echt eens iets heb wat echt van mezelf is. Wat ik op eigen kracht bereik en waar ik echt trots op kan zijn!

 • Het is echt heerlijk om de dingen van je af te schrijven! Een van de redenen waarom ik een tweede blog ben begonnen over mijn ervaringen als moeder van een autistisch kind. Wel pittig om twee blog te onderhouden, maar ik wordt er vrolijk van.

 • Voor mij geld bijna hetzelfde als voor jou. Ik vind het heerlijk om te bloggen. Al mijn hersenspinsels op papier. En mij houdt het bezig terwijl ik moet wachten op die eventuele zwangerschap. Zo word ik tenminste niet gek.

Reageren is niet mogelijk.