10 dingen waar ik in geloof

Ik ben niet gelovig als in het geloven in een God. Maar ik geloof wel. Ik geloof in de liefde, ik geloof in muziek, vriendschap en nog veel meer. Waarom ik erin geloof, dat kun je in dit lijstje lezen. De 10 dingen waar ik in geloof…

I believe in pink. I believe that laughing is the best calorie burner. I believe in kissing, kissing a lot. I believe in being strong when everything seems to be going wrong. I believe that happy girls are the prettiest girls. I believe that tomorrow is another day and I believe in miracles. – Audrey hepburn

Ik geloof in de liefde

Samen ergens voor gaan, je samen ergens sterk voor maken. Dat is (onder andere) liefde. Liefde voor de mensen om je heen, liefde voor het leven maar bovenal liefde voor jezelf. Want liefde voor jezelf is belangrijk, liefde voor jezelf is de basis van je geluk. Misschien kan je wel zeggen dat liefde geluk is. Ik geloof in de liefde, zelfs als ik alleen ben.

Ik geloof in karma

Alles wat je doet heeft gevolgen. Als voorbeeld: je glimlach naar iemand op straat, diegene voelt zich onbewust iets beter. De volgende keer zal degene wellicht ook naar jou glimlachen en jou beter laten voelen. Dat is op heel klein niveau maar ik geloof erin dat het ook op groter niveau zo werkt. Wie goed doet, goed ontmoet…. Maar dit geldt ook andersom.

Ik geloof dat wonderen bestaan

Een wonder is naar mijn idee iets wat gebeurd en wat je niet kunt verklaren. Zo heb ik een aantal dingen meegemaakt waarvan ik hoopte dat het gebeurde en opeens gebeurde dat ook. Zomaar opeens. Ook de genezing van onze dochter zie ik als een wonder. De artsen waren enorm pessimistisch en zeiden dat zij er sowieso iets aan over zou houden. En daar was de MRI scan dan, volledig schoon. En zie ons meisje nu, een geweldig mooi kind dat eerder voorloopt dan achterloopt. Wat mij betreft een wonder!

dingen waar ik in geloof

Ik geloof in de kracht van muziek

Wanneer ik me rot voel luister ik muziek. Ik kan er mijn verdriet in kwijt. Wanneer ik me gelukkig voel, luister ik muziek. Ik kan er mijn blijheid in kwijt. Muziek zorgt ervoor dat ik dans, huil, zing, schreeuw, meezing, lach, spring en nog veel meer.

Lees ook: Deze muziek doet me aan jou denken..

Ik geloof in mezelf.

I believe in the person I want to become – Lana del Rey

Ik geloof in vriendschap

Ik mag me heel gelukkig prijzen dat ik een aantal echte vriendschappen heb opgebouwd en nu nog aan het opbouwen ben. Vrienden die ik niet elke dag hoef te spreken maar waar je altijd bij terecht kunt. Vrienden aan wie ik me niet hoef uit te leggen, zij snappen me en/of zij staan achter mijn besluit. Daarom geloof ik er ook in, ondanks dat ik ook vriendschappen heb gehad die achteraf maar eenzijdig waren.

Ik geloof in de kracht van de zon

Zelfs als zij niet schijnt. Natuurlijk heeft de aarde zon nodig om te kunnen blijven bestaan. Maar wij mensen ook. Het is niet voor niets dat de meeste mensen in de lente en zomer op hun best zijn en zo rondom de winter een dip krijgen. Ik merk het enorm aan mezelf, als er in de winter een mooie heldere hemel is met stralende zon dan kan ik zelfs genieten van de winter. Is het grijs en grauw dan lukt dat minder. Maar dan denk ik aan de zon die zeker weer tevoorschijn komt en dat geeft zoveel kracht!

Ik geloof in de kracht van de natuur

Mijn lichaam is nu niet gezond. Maar ik merk als ik bezig ben met natuurlijk voedsel en wanneer ik zorg voor beweging, dan lijkt mijn lichaam gezonder te worden. Ook is de natuur een krachtig iets, wat kan zorgen voor geluk maar ook verdriet. Denk aan de tsunami’s, vulkaanuitbarstingen, enzovoort.

Ik geloof in lachen

Lachen is gezond zeggen ze toch. Nou ik kan dat alleen maar beamen. Wanneer je lacht, lachen mensen terug of mee. En dat zorgt weer voor een positief gevoel bij jezelf. Het is echt oorzaak-gevolg zoals ik bij karma al omschreef. Als ik een dag niet bewust gelachen heb dan voel ik me aan het eind van zo’n dag ook niet echt happy. Maar lach ik veel dan voel ik me gelukkig aan het einde van zo’n dag!

Ik geloof in jou

Want je kunt niets zeker weten en alles gaat voorbij. Maar ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof, ik geloof in jou en mij. – Boudewijn de Groot

Waar geloof jij in?

4 reacties op “10 dingen waar ik in geloof

Reageren is niet mogelijk.