10 cadeautips voor de kinderen tijdens de feestdagen

Kinderen hebben vaak heel wat verwachtingen voor de feestdagen. Wat gaan ze in hun schoen vinden? Wat krijgen ze met pakjesavond? Komt er ook iets onder de kerstboom? Heel wat vragen die er ook voor zorgen dat jij als ouder je afvraagt wat je dit keer kunt geven. Vaak hebben ze al een heleboel en als het aan de kinderen ligt krijgen ze de helft van het grote speelgoedboek van bol.com of Intertoys. Wat zijn dus de ideale cadeautips voor kinderen tijdens de feestdagen? In deze blog geef ik 10 cadeau ideetjes, vijf voor een jongen en vijf voor een meisje.

Vijf cadeautips voor een meisje

Deze cadeautips voor een meisje tijdens de feestdagen zijn natuurlijk niet zomaar uit de lucht gegrepen. Deze leuke cadeaus passen perfect bij een acht jarig meisje die houdt van regenbogen, haar vriendinnen, spelen met poppen, schrijven, korfbal, lezen, knutselen en nog veel meer. Lijkt jouw dochter daar dus op dan is de kans groot dat zij deze cadeaus ook leuk vindt!

 • Een (regenboog) onesie
  Onze dochter paste haar vorige onesie niet meer en wil dus heel graag een nieuwe. Ze had bij de H&M een hele toffe unicorn onesie gezien en deze hebben we dan ook voor haar gekocht. Een onesie is dus zeker een goede cadeautip. Elk kind zou er eentje (of twee…) moeten hebben. Heerlijk ook tijdens de koude dagen.
 • Bento lunchbox
  Een lunchtrommel is altijd iets wat niet alleen een handig maar ook leuk cadeau is. Mijn dochter heeft inmiddels al vele broodtrommels, maar sommige vindt ze inmiddels te kinderachtig. Daarom kocht ik een hele toffe L.O.L. Surprise lunchbox voor haar. Ik weet zeker dat ze deze niet te kinderachtig gaat vinden maar juist erg gaaf.
 • Baby born onesie
  Als we het dan toch over onesies hebben, ook voor haar pop hebben we een onesie gekocht. Bij de Action waren deze laatst in de aanbieding dus ik kon het niet laten om deze mee te nemen. Onze dame speelt ook nog heel graag met haar pop dus prima cadeau!
 • Magische Mixies – Magische ketel met echte mist
  Als er iets bovenaan het verlanglijstje van mijn dochter staat dan is het wel de Magische Mixies van Moose Toys (klik). Dit is een magische ketel waarbij je met een speciale toverstap en alle magische ingrediënten een toverdrankje kunt mixen, waaruit je eigen interactieve pluche vriendje zal ontstaan. Het leuke is ook dat je dit niet één keer kunt doen maar vaker. “Je Magische Mixie reageert op aanraking en op je toverstaf. Hij vindt het heerlijk om samen met jou toverspreuken uit te voeren en je kunt zelfs een wens doen als zijn edelsteen oplicht! Hoe meer je je Magische Mixie koestert en verzorgt, hoe sterker zijn energieniveau wordt. Vanuit de Magische Ketel en je Magic Mixie komen meer dan 50 geluiden en reacties.” Ik kan dan ook niet wachten tot ik het gezicht zie van mijn dochter wanneer ze dit tijdens pakjesavond uitpakt.
 • Rainbow High mode pop
  Alsof mijn dochter nog niet genoeg poppen heeft staat ook deze op haar lijstje. En wat een geluk, ze krijgt hem ook nog. Er zijn veel verschillende mode poppen van Rainbow High. Inmiddels zitten we alweer op serie 4 en kun je kiezen uit zes hele diverse poppen. Voor ieder wat wils dus.

Lees ook: Speelgoedtip – Rainbow High mode poppen

Vijf cadeautips voor een jongen

Natuurlijk hebben we ook vijf leuke cadeautips voor een jongen voor tijdens de feestdagen. Dit is ook weer een combinatie van dingen die hij zelf aangegeven heeft graag te willen en dingen waarvan wij weten dat hij het leuk gaat vinden. Onze zoon is vijf jaar en houdt enorm van superhelden, leuke racebanen, van rekenen en lezen (kan hij nog niet maar vooruit..) en ja ook van spelen met poppen. Dus lijkt jouw zoon hierop dan zijn dit hele fijne cadeautips.

 • Disco bol
  Hoe hij erbij komt weet ik niet, maar hij vraagt al heel lang om een disco bol. Je weet wel zo’n draaiende lamp met lichtjes die knipperen en bewegen op de muziek. Dus niet zo eentje die aan het plafond hangt. Je hebt dit muzikale ‘speelgoed’ al vrij goedkoop dus een ideaal cadeautje.
 • Bento lunchbox
  Als onze dochter een nieuwe lunchtrommel krijgt dan onze zoon ook. Eentje speciaal voor zijn Bento lunches en met super Mario erop. Dat vindt hij ook heel erg gaaf en stoer.
  Baby born onesie
  Aangezien onze zoon ook dol is op het spelen met poppen kon deze ook voor hem niet ontbreken. Hij heeft een Baby Born jongens pop (hier) en dat is de liefste baby die er is. Dat zijn tante een baby in de buik heeft speelt misschien wel mee overigens. Hij is in ieder geval een hele lieve poppenvader dus deze onesie voor zijn ‘baby’ gaat hij echt heel leuk vinden.
  Ik leer lezen – Jumbo
  Vorig jaar was Milo enorm bezig met tellen en cijfers dus kreeg hij van Sinterklaas ‘ik leer rekenen’. Dit was en is nog steeds een groot succes dus dit jaar leek het me leuk om een andere variant ervan te geven. Hij is momenteel ook erg bezig met hakken en plakken, rijmen, letters die vooraan of achteraan te horen zijn, enzovoort. Dus ik denk dat hij dit educatieve spel ook wel weer leuk vindt.
  Exost RC Rhino Wave Amfibie Monstertruck
  Oké dit is een hele mond vol maar het komt neer op een hele gave bestuurbare monstertruck die niet alleen maar over ruig land kan rijden maar zelfs door het water! Vorig jaar had hij al een bestuurbare auto op zijn lijst staan en die kreeg hij niet. Ik vond hem er nog te klein voor plus hij was nog erg instabiel qua beperking. Nu is hij nog steeds wel instabiel maar ik denk dat hij er nu wel goed mee om kan gaan. Een heel tof cadeau dus voor een jongetje.

Al met al denk ik dat wij hele leuke cadeaus voor ze hebben uitgekozen. Ook kopen we denk ik ook nog een bordspel voor ze, even kijken wat het beste bordspel voor ze is. Dat is dan een gezamenlijk cadeau. Ze moeten hun verlanglijst nog maken maar ik weet zeker dat een aantal van deze dingen erop staan. En de andere dingen? Die kunnen doorgestuurd worden naar de opa’s en oma’s voor Sinterklaas, Kerst of een verjaardag.