10 blog tools waar ik niet zonder kan

Schermafbeelding-2015-07-16-om-22.57.30

Dat ik van bloggen hou is denk ik voor iedereen wel duidelijk. Ik plaats niet voor niets elke dag één of twee artikelen online en besteed er zoveel aandacht en tijd aan. Het is voor mij echt ontspanning om hiermee bezig te zijn. Ik krijg er meestal ook veel energie van, puur omdat ik het zo leuk vind. Je kunt dus wel zeggen dat ik niet zonder bloggen kan (en wil).

Echter is het wel zo dat ik niet kan bloggen zonder bepaalde tools die ik gebruik. Zij maken het bloggen toch net wat makkelijker en als ik ze niet zou hebben of kunnen gebruiken dan zou ik denk ik ook niet zoveel plezier halen uit het bloggen.

Mijn blog tools

Vandaag wil ik je vertellen over die 10 blog tools waar ik niet zonder kan.

Canva

Voorheen gebruikte ik vooral Picmonkey maar sinds een jaar gebruik ik vooral het online programma Canva. Ze hebben ook een app voor je telefoon dus daarmee maak ik vaak de social media afbeeldingen. Maar als het gaat om afbeeldingen voor mijn blog dan is dit programma echt heel erg fijn. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende (gratis) templates en het is echt heel erg makkelijk in gebruik.

Lightroom

Lightroom is een Adobe programma die ik sowieso gebruik voor mijn fotografie. Daarmee “bewerk” ik mijn foto’s. Als ik ze er bijvoorbeeld vintage uit wil laten zien of juist black&white, dan gebruik ik Lightroom. Maar Lightroom is nog veel meer. Ik schiet mijn foto’s namelijk altijd in RAW. En met dit programma kan ik dan het optimale uit mijn foto’s halen! Erg handig als het bijvoorbeeld een donkere dag is en ik mijn foto’s niet mooi belicht krijg voor mijn blog.

Google analytics

Ik hou van cijfertjes. Altijd al leuk gevonden. Ik was dan ook erg goed in rekenen vroeger. Daarom vind ik Google Analytics ook zo leuk. Dat staat vol met cijfertjes. Het is sowieso handig om er maandelijks even een kijkje te nemen naar je bezoekersaantallen. Dit vinden vele bedrijven en persbureaus ook erg interessant om te weten als ze met je willen samenwerken. Maar ik kijk bijvoorbeeld ook naar de zoekwoorden waarop ik gevonden wordt en welke artikelen het beste gelezen worden.

WordPress Editorial Calendar

Deze plugin is echt mijn lifesaver. Ik ben namelijk een enorme chaoot maar doordat ik allerlei dingen kan inplannen in de kalender merk je daar qua publicatie helemaal niets van. Wat ik ook erg handig vind is dat ik met veel gemak een ingepland artikel kan verzetten na een dag later of zelfs een week of maand later. Zo schuif ik regelmatig met artikelen als er bijvoorbeeld iets leuks tussenkomt waar ik op dat moment over MOET schrijven van mezelf!

Schermafbeelding 2015-07-16 om 23.02.12

Stockfoto sites zoals Unsplash en Shutterstock

Unsplash is een website waarop je allerlei mooie foto’s kunt vinden die je, zonder ervoor te hoeven betalen, kunt gebruiken op je blog. Je hoeft er in principe niet eens een bron bij te vermelden. Dit is er handig voor wanneer je zelf geen foto heb kunnen maken. Ik gebruikte hem voorheen zeker 1 keer in de week. Echter gebruik ik nu voornamelijk Shutterstock. Hiervoor moet je een abonnement hebben maar hun database is zo gigantisch groot en de afbeeldingen die erop staan zijn zo mooi… Ik wil niet meer zonder!

Pinterest

Op Pinterest vind ik veel inspiratie. Bijvoorbeeld voor knutselwerkjes, recepten, maar ook voor bepaalde fotografie. Ik sla die ideetjes op en maak borden zodat ik later die inspiratie er weer bij kan halen. Ik merk dat veel bloggers en ook ouders hier gebruik van maken. Super slim natuurlijk want het is niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden!

Volg mij op Pinterest!

Andere bloggers

Het klinkt een beetje stom om andere mensen een ’tool’ te noemen, maar ik kan niet zonder andere bloggers. Ten eerste omdat ik zie als collega’s zie en het zonder collega’s nogal saai is. Ten tweede omdat ook zij mij inspireren en ten derde omdat zij ook een deel van mijn bezoekers zijn. We inspireren elkaar denk ik en dat maakt het allemaal zo mooi!

Telefoon/camera

Als fotograaf is het natuurlijk niet gek dat ik niet zonder fotocamera kan, maar ook als blogger kun je haast niet meer zonder. Je wordt vaak afgerekend op de foto’s die je maakt en plaatst op je blog. Mensen worden steeds kritischer en dat snap ik ook wel. Nu maak ik expres niet alle foto’s zoals ik ze zou maken als fotograaf, want ik wil nog een beetje persoonlijkheid en menselijkheid op mijn blog hebben. Het moet eerlijk zijn, niet perfect.

Social Media

De meeste bezoekers komen op mijn blog via een Social Media kanaal. Je snapt dus wel dat ik niet meer zonder wil. Maar daarnaast is Social Media ook niet meer weg te denken uit de samenleving. Het is een manier om contact te hebben en houden met mensen, om op de hoogte te blijven en om de laatste nieuwtjes te lezen. Ook stellen mensen vragen via Twitter bijvoorbeeld en daar speel ik dan soms op in weer op mijn blog. Erg handig dus..

Mijn dierbaren

Dan als laatste. Mijn dierbaren. Mijn grootste inspiratiebronnen. Vooral mijn kinderen zijn natuurlijk mijn muse hier op de blog. Maar ook mijn eigen onderneming, mijn zoektocht naar het gezondere leven en mijn afvalproces en nog vel meer. Maar ook ben ik enorm blij met mijn man en de rest van de familie die allemaal doorhebben dat het bloggen goed voor me is. Ze steunen me en helpen me. Dank je wel hiervoor!

Heb jij ook favoriete tools?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Bregje op 17 juli 2015 om 07:06

  Wat een handige tools! Ga ik zeker onthouden als ik over een tijdje meer tijd in mn blog kan steken! 🙂

 2. Charlotte op 17 juli 2015 om 07:11

  Zitten wel goede tips bij voor een beginnend blogger

 3. Gwen op 17 juli 2015 om 07:48

  Leuk en handig artikel! Ik ben vooral vh schrijven en wil geen hoge res fotos vd kindjes online dus verklein ze en bewerk ze amper. I know, een doorn in het oog van jou als fotograaf 😉 Maar ik heb andere talenten haha.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 17 juli 2015 om 08:31

   Haha nee geen doorn in het oog, want ik geef aan zelf ook met mobiel en dergelijke foto’s te maken 😉 Omdat het niet allemaal perfect hoeft te zijn 🙂

 4. Josan op 17 juli 2015 om 08:19

  Die WordPress Calendar tool kende ik nog niet. Ziet er een stuk overzichtelijker uit dan dat inplannen bij een artikel. Hoe vaak ik na middernacht wel niet in de war raak met de tijd en het artikel een dag later plan in plaats van over een paar uur…

 5. Tamara op 17 juli 2015 om 08:32

  Leuk en handig artikel! Ga zeker eens op die fotosite kijken! (Waarvan ik dus nu al de naam vergeten ben haha)

 6. Karen op 17 juli 2015 om 08:56

  Heel herkenbaar! Ik gebruik veel pixabay ipv Unsplash, maar soms ook Unsplash (nog mooiere foto’s). Photoshop en Lightroom ben ik net mee begonnen, maar ik vind het nog wel moeilijk hoor! Als je nog tips hebt 😉

 7. Anita op 17 juli 2015 om 09:10

  Hele fijne tips! Ik ben nog steeds super blij dat je mij de WordPress Editorial Calendar aanraadde. En idd PicMonkey is handig!

 8. Malou op 17 juli 2015 om 09:12

  Ik kan ook niet zonder andere bloggers en social media 🙂

 9. Vlijtig Liesje op 17 juli 2015 om 10:37

  Ik herken meteen Picmonkey! Die gebruik ik ook dagelijks!

 10. Nanouk op 17 juli 2015 om 19:56

  Jaaaa editorial calendar is onmisbaar van mij! Unsplash ken ik niet. Dat ga ik eens bekijken, bedankt voor de tip!

 11. Marijke I easydailyfood op 17 juli 2015 om 22:40

  Wat een leuk artikel! Picmonkey gebruik ik zelf ook :D! Unsplash is een leuk idee, ga ik eens een kijkje nemen. Gebruik nu alleen mijn eigen foto’s maar wie weet voor de toekomst. Beddankt voor de tip!

 12. Danielle op 17 juli 2015 om 23:44

  Alleen unsplash kende ik nog niet! De rest gebruik ik inderdaad ook.. goed lijstje dus!

  • Danielle op 17 juli 2015 om 23:45

   Oh enne.. mijn favoriete too is mijn laptop ;-)! Zonder kan ik net bloggen haha

 13. Willemijn op 18 juli 2015 om 11:40

  Bedankt voor de tips! Ik ben sinds kort pas begonnen met bloggen dus heb nog een hoop te leren.. Dit artikel bewaar ik dus fijn eventjes 😉 groetjes!!

 14. Sas op 19 juli 2015 om 09:34

  Dit lijstje komt wel aardig overeen met de mijne 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje