10 belangrijke woorden uit mijn leven

fqUehZ3ZRru2Kh11qDBT_IMG_0042

Laatst was ik aan het snuffelen op het internet naar inspiratie. Niet echt aan het zoeken, maar ik las de een na andere artikel die me inspireerde. Zowel in het blogwezen als in het leven zelf. Zo kwam ik ook een leuk artikel tegen op lijstjes.info en vroeg ik aan Jelle of ik het artikel, met mijn eigen woorden, mocht overnemen. Dat vond hij hartstikke leuk dus bij deze…

Ik deel vandaag met jou 10 belangrijke woorden uit mijn leven. Wie weet inspireer ik je ermee zoals ik erdoor geïnspireerd werd. Ik ben ook heel benieuwd naar jouw 10 woorden!

(niet in volgorde van belangrijkheid):

10 belangrijke woorden

1. LIEFDE. Liefde staat centraal in mijn leven. Niet alleen liefde voor mijn man en dochter, maar ook liefde voor mijn familie, vrienden, de dieren, ons dorp, fotograferen, bloggen, muziek en ga zo maar door. Liefde overheerst alles en houd mij ook op de been.

2. MOEDER. Sinds ik zelf moeder ben begrijp ik hoe belangrijk moeders eigenlijk zijn. Hoe belangrijk mijn eigen moeder voor me is. Natuurlijk vond ik haar al erg belangrijk, maar nu.. ik begrijp haar. Ik snap waar ze vandaan komt en waar opmerkingen of regels die ze had vandaan kwamen. Zelf ben ik dus ook moeder en in mijn ogen is dat het mooiste wat je kunt zijn. Natuurlijk ben ik ook nog steeds heel graag vrouw en vriendin en al die andere dingen die ik ben, maar moeder zijn komt eerst.

3. EERLIJKHEID. Zoals ik hier op mijn blog altijd al zeg: eerlijkheid is zo belangrijk voor me. Ik wil zelf eerlijk zijn naar anderen toe en verwacht dat eigenlijk ook wel terug. Ik zie het nu er ook niet van om niet eerlijk te zijn. Je komt er namelijk veel verder door!

4. EMPATHIE. Iets wat ik soms wel mis in deze maatschappij is empathie en daarom vind ik het misschien wel zo belangrijk. Je hoeft niet te weten of ervaren waarom iemand zich voelt zoals ze voelen of waarom iemand doet zoals ze doen, maar je kunt allicht proberen om het je in te beelden. Proberen om het te begrijpen of in ieder geval je best doen om diegene zich niet rot te laten voelen omdat jij toevallig geen idee hebt waar hij het over heeft. Zo ook met een depressie, genoeg mensen die het niet kennen (gelukkig maar), maar wijs iets dan ook niet af alleen omdat je het niet kent.

5. GROEI. Iets wat ik heel mijn leven wil blijven doen is groeien. Groeien als mens, groeien als moeder, als vrouw van, … Mezelf en de wereld om me heen blijven ontdekken. Vandaar ook mede deze blog, hierdoor blijf ik me ook ontwikkelen.

6. FAMILIE. Vroeger vond ik familie niet zo boeiend, maar sinds een paar jaar besef ik me hoe belangrijk zulke mensen om je heen zijn. Nu zeg ik familie, maar daar vallen ook hele dierbare vrienden onder die ik in principe zie als familie.

7. CREATIE. Elke dag probeer ik iets nieuws te creëren, of dat nu is op de blog of juist met fotografie. Door te creëren ontdek ik telkens weer nieuwe dingen, zie ik nieuwe invalshoeken en groei ik weer een beetje meer.

8. DANKBAARHEID. Zoals je elke zondag in mijn Smile Sunday kunt lezen heb ik genoeg om dankbaar voor te zijn. Daarom wil ik juist, ondanks mijn depressie, daar enorm bij stil blijven staan. Mezelf eraan blijven herinneren.

9. BEWUSTZIJN. Ik zit nu in een fase waarin ik me enorm bewust ben van de valkuilen die ik heb en wanneer ik verkeerd denk. Hoe bewuster ik ben, hoe meer ik mezelf kan veranderen en kan genieten van het hier en nu.

10. POSITIVITEIT. Het staat en valt met positiviteit. Wanneer je al denkt dat iets niet gaat lukken dan lukt iets 9 van de 10 keer ook niet. Zijn je gedachten positief dan is de kans ook veel groter dat je slaagt.

Wat zijn jouw belangrijke woorden?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Marion op 10 april 2015 om 07:07

  Wat een mooi artikel! Heel erg mooi! Op dit moment zijn de drie belangrijkste woorden voor mij: dankbaarheid, bewustzijn en liefde. Oh wat fijn dat je me daar weer even bewust van hebt gemaakt, Nicole. Thanks. ♥♥♥

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 10 april 2015 om 08:37

   Fijn om te horen dat ik jou alvast geïnspireerd heb.. <3

 2. Zoë-Amber op 10 april 2015 om 08:42

  Mooie woorden die je hebt gekozen hoor – en daar komt ook duidelijk jouw zorgzame kant uit naar voren.
  Lijstjes als dit vind ik altijd tegelijk mooi en enigszins confronterend – ik moet echt aan mijn woorden werken!

 3. Anita op 10 april 2015 om 09:17

  Wat een ontzettend prachtig artikel en mooie woorden heb je uitgekozen. Empathie en eerlijkheid vind ik ook ontzettend belangrijk! Waarom laten mensen elkaar toch niet altijd in hun waarde. Iedereen heeft een verleden en is hierdoor gevormd, respecteer dat dan ook!

 4. Vlijtig Liesje op 10 april 2015 om 11:13

  Rust!

 5. Xaviera op 10 april 2015 om 11:33

  Wat een mooi artikel en prachtige woorden heb je uitgekozen! De meeste woorden die jij noemt zijn voor mij ook heel belangrijk. Op dit moment ben ik heel erg bezig met bewustzijn, dankbaarheid en rust.

 6. Michelle op 10 april 2015 om 13:06

  Wat een mooi artikel Nicole! Ik denk dat mijn drie belangrijkste woorden voor nu wel: Rust, acceptatie en geduld zijn.

 7. Cindy op 10 april 2015 om 14:48

  Wat een mooi artikel Nicole, heel belangrijk om hierbij stil te staan. Mijn drie belangrijkste woorden zijn: Rust, tevredenheid en liefde.

 8. janske op 10 april 2015 om 23:40

  Mooie woorden…nog een mooie: GENIET….geniet van iedere dag…je weet nooit wanneer het je laatste is

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje