Recept: Appel-kaneel crêpes met vanille-room

Werk jij vanwege het Coronavirus thuis en kun je wel een bijzondere lunchbreak gebruiken? Probeer deze overheerlijke appel-kaneel crêpes eens! De vulling van vanille-room, appel en kaneel zal bij jong en oud in de smaak vallen. De kinderen vinden het vast leuk om mee te helpen. Duik snel de keuken in en bakken maar!

Ingrediënten voor de appel-kaneel crêpes

Voor 16 pannenkoeken

  • 4 eieren
  • 500 g tarwebloem
  • 1 tl zout
  • 1 tl nootmuskaat
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar
  • 4 appels
  • 1 l havermelk
  • 300 g zure room
  • 15 g kristalsuiker
  • 4 el kaneel
  • 1 tl vanille-extract

Lees ook: Salade met gerookte kip en perzik

Bereidingswijze

1. Schil de appels en verwijder het klokhuis, snijd de appels in kleine blokjes in het formaat van dobbelstenen. Doe de appelblokjes samen met de kristalsuiker en de helft van de kaneel in een kom en roer het geheel goed door. Zet het appelmengsel apart. Vooral het snijden van de appels in kleine stukjes kun je jouw kinderen laten doen. Het toevoegen van de suiker en kaneel overigens ook.

2. Doe de zure room samen met het vanille-extract in een kom en meng dit goed. Zet de vanille-room in de koelkast tot later gebruik.

3. Zeef de bloem boven een beslagkom en voeg hier de nootmuskaat, zout en overgebleven kaneel aan toe. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Begin vanuit het midden te roeren met behulp van een garde en schenk al roerend beetje bij beetje de havermelk in de beslagkom. Neem alle bloem mee van de zijkanten en roer totdat er een vloeibaar maar dik beslag ontstaat.

4. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Schenk een beetje beslag in de pan en verdeel dit door de pan te kantelen over het gehele oppervlak zodat je een dunne ronde pannenkoek krijgt. Draai zodra de natte beslagbubbeltjes verdwenen zijn de pannenkoek één keer om en laat de andere kant garen totdat de onderkant goudbruin gekleurd is. Zet het vuur laag en haal de pannenkoek uit de pan. Herhaal deze stap totdat het pannenkoekenbeslag op is en je een grote stapel pannenkoeken hebt.

5. Bestrijk een pannenkoek met een beetje vanille-room, verdeel hier in een lijn twee theelepels van het appelmengsel over en rol de pannenkoek op. Herhaal deze stap met alle pannenkoeken en serveer de gevulde pannenkoeken op een mooie schaal.

Fotocredits: Blue Band

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *